Ridskola

Det har drivits ridskola i Himmelsrum sedan 1994. Nu är ridskolan något vilande, men små grupper om 2-3 personer och privatlektioner ges efter bokning.

Nina är genom Svenska Islandshästförbundet diplomerad Ridinstruktör och har genomgått Ridlärarutbildning. Nina är internationell avelsdomare samt av Svenska Hästavelsförbundet godkänd chipmärkare och identitetskontrollör för alla hästraser.Nina och Tenor 
Ridpassen är på 50 min - 1 tim per gång. 
Vi har även tänkt ordna en specialgrupp med inriktning på att träna, korrigera och förbättra Islandshästens gångarter med
inriktning på tävling. Det blir även möjligt att träna 5-gångsridning med passträning

Låter det intressant?
För förfrågningar och anmälan kontakta Nina på tel 0493-660 70 mobil 070-743 07 09, eller nina@himmelsrum.se.


 
Ridkurs för vana ryttare: Ridkurser för den vana ryttaren med egen häst alternativt hyr du häst av oss. Två ridpass, teori, lunch och fika. Pris: 650:-. hyra av häst tillkommer
 
Ridning, relax och middag: möjlighet att ordna ridning med efterföljande bad I våran utomhus bubbelpool, förtäring efter önskemål: Möjlighet att övernatta I våran mysiga nyrenoverade stuga. Pris enl. överenskommelse. Se även Turridning.
 
Låter någon av ovanstående aktiviteter intressant? För förfrågningar och anmälan kontakta Nina på tel 0493-660 70 mobil 070-743 07 09, eller nina@himmelsrun.se.Sommarkurser och ridläger


Ridläger för mammor och barn
Det har kommit önskemål om ett gemensamt ridläger för mammor och barn. Låter inte det jättekul?

Ridläger för vuxna
Vi kan även anordna något kortare läger dvs. 2-3 dagar för vuxna. Kanske ett "gubbläger" och ett "damläger". Varför inte ta med väninnorna eller grabbarna på ett ridläger nästa sommar?

Vad gör man på ett ridläger?
Det blir en hel del ridning, hästskötsel, teori, möjlighet till bad, lunch och fika. Det finns möjlighet att även ordna övernattning, men till ett något högre pris.

Kurs för "RÄDDA TANTER"!
Om intresse finns kommer vi även att starta en kurs för dig som känner att du vill komma i gång med ridning och hantering av hästar. Denna kurs riktar sig till Dig som av någon anledning inte känner dig så "modig" vid kontakt med hästar. Kursen kommer att läggas upp utifrån varje individs egna erfarenheter och ev. rädsla. Gruppen blir liten och inriktningen blir både teoretisk och praktisk.
Kostnad 750:- för 5 gånger. Låter detta intressant för just Dig?

För förfrågningar och anmälan kontakta Nina på tel
0493-660 70 mobil 070-743 07 09, eller nina@himmelsrun.se.Ridning för Atli Guðmundsson

Se bilder nedan från en av Atlis kurser.


Atli och Tenor

Atli Guðmundsson är en av Islands mest välkända och efterfrågade hästtränare och instruktörer. Han arbetar som hästtränare och instruktör över hela världen. Han driver ett träningsstall i Reykjavik och undervisar även vid Islands hästtränar- och instruktörsskola Hólar. Atli har tillsammans med Annika Jensfelt skrivit den kritiker rosade boken "
Atlis verktyg för islandshästryttare".

Fler bilder finns under
Fotoarkiv.

Bilder från ridskolan